Tijd voor de gedroomde nachtrust

Tijd voor de gedroomde nachtrust
 
1 op de 3 Belgen kampt met slaapproblemen. Een langdurig slaaptekort kan heel wat nare gevolgen hebben. Het beïnvloedt immers ons psychisch welzijn en onze lichamelijke gezondheid. Wat zijn de mogelijke oorzaken en wat is de geschikte oplossing ?
 

Voldoende nachtrust is cruciaal om te blijven functioneren. Slaap is, net zoals eten en drinken, van levensbelang. Terwijl we slapen worden heel wat lichamelijke en psychologische functies gereguleerd en hersteld.

* Onze emoties worden gestabiliseerd en in balans gebracht
* Alles wat we overdag leren, wordt in onze slaap verwerkt
* Slaap heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem
* Onze hersenen verwerken 's nachts al onze indrukken van de dag 
* Voldoende slaap regelt ons metabolisme en verzadigingsgevoel 
* Ook op ons hart- en vaatstelsel heeft slaap een positieve invloed

We hebben allemaal immers een interne biologische klok die ons levensritme bepaalt. Bij daglicht worden allerlei hersen- en lichaamsfuncties geactiveerd en naarmate de avond en de nacht naderen, gaan die weer in ‘slaapstand’. 

De overgang tussen het dag- en nachtritme wordt door de hersenen gecommuniceerd via een hormoon in het bloed: melatonine. Melatonine wordt aangemaakt in de pijnappelklier en komt vervolgens in het bloed terecht. Dat gebeurt ’s avonds wanneer het donker wordt en de hoeveelheid neemt in de loop van de nacht toe. Tegen de vroege ochtend daalt het melatoninegehalte weer, waardoor het lichaam het signaal krijgt om wakker te worden. 

We nemen de smartphone of tablet mee in bed en checken daar nog snel onze mailtjes. Maar het blauwe licht dat de smartphone met zich meebrengt, heeft  invloed op je melatonine-afgifte. Het signaal om te gaan slapen blijft hierdoor uit. Als je slecht slaapt, is het slim om 2 uur voor het slapengaan geen tv meer te kijken. Ook de pc, tablet en smartphone kan je beter uitzetten.

Andere mogelijke oorzaken van slecht slapen zijn : stress, emotionele gebeurtenissen, gejaagdheid, bioritme, omgevingsfactoren, medicatie, alcohol.... 
 
WIST JE DAT : De lichtstralen van een wekker al genoeg zijn om je slaapcyclus te verstoren!
 
Slapeloosheid is bijzonder frustrerend en kan een grote impact hebben op de levenskwaliteit. Meteen naar zware slaapmedicatie grijpen is echter geen goed idee. De klassieke slaap- en kalmeerpillen op voorschrift kunnen mogelijks tot verslaving leiden en bij het ontwaken geven de meeste nog slaperigheid.
 

JOUW GESCHIKTE OPLOSSING?

Lunestil is een voedingssupplement met krachtige en natuurlijke ingrediënten. Het geeft geen gewenning, verslaving of slaperigheid bij het ontwaken waardoor je fris en opgeladen wakker wordt na een goede nachtrust. Deze unieke duocapsule met gereguleerde afgifte, helpt zowel bij het inslapen als het doorslapen.

  Geeft rust en ontspanning voor het slapen
 Geeft een goede en gezonde nachtrust 
 Bevordert de slaap
 

Krachtige ingrediënten die je slaap ondersteunen:

 

 Essentiële lavendelolie. Deze krijgt ontspannende eigenschappen toegeschreven en draagt bij tot een goede nachtrust.
 Passiebloem wordt in de westerse wereld gebruikt voor een goede slaapkwaliteit en werd ook uitvoerig wetenschappenlijk bestudeerd.
 Melatonine. 
 Vitamine B6. De extra toevoeging van vitamine B6, ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel en draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid om fris wakker te worden na een goede nachtrust.

Gerelateerde producten

Lunestil                  Duocaps 30
-10%

Lunestil Duocaps 30

€ 23,95
€ 21,55