Baby-kind experte

Baby-kind experte

 

Apotheker Annik Geerts is onze babyexpert bij Apotheek Sollie! Zij verdiept zich in deze boeiende babywereld! Spreek haar gerust aan in onze apotheek! Nu verspreidt ze haar advies ook via onze nieuwsbrief en website! 

Elke maand vind je hier nieuwe promo's, nieuwsbrieven, informatie, cadeau's.....terug! 

 

MAART 2021 : zwangerschapsvitaminen

 Vanaf de zwangerschapswens en zeker tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond en evenwichtig te eten volgens de voedingsdriehoek. Foliumzuur is het belangrijkste vitamine tijdens de zwangerschap en is de enige die steeds als supplement moet worden ingenomen. Andere vitamines zijn minder essentieel bij een gezond dieet, maar gezien hun verhoogde behoefte tijdens de zwangerschap worden ze samen met foliumzuur aangeraden onder de vorm van een multivitaminen preparaat. Van bepaalde risicogroepen moet de nood aan extra vitamines en mineralen individueel bepaald worden.

 

Lees er hier alles over : https://www.apotheeksollie.be/tips/zwangerschapsvitaminen

APRIL 2021: reflux en regurgitatie

Elke baby heeft last van regurgitatie. Onder regurgitatie verstaan we het terugstromen van voeding vanuit de maag naar de mond. We spreken over reflux, wanneer naast voeding ook maagzuur terugstroomt naar de slokdarm of de mond, met een brandend gevoel en zure geur tot gevolg. Waaromt komt refl!ux zoveel voor en wat kan je er aan doen ?

Lees er hier alles over : https://www.apotheeksollie.be/tips/reflux-bij-baby-s 

MEI  2021 : darmkrampen 

Krampen of kolieken zijn hevige samentrekkingen van de darmen die gepaard gaan met pijn en huilbuien. Elke baby heeft wel eens krampen. We zien meestal een piek op de leeftijd van 6 weken en de klachten verdwijnen spontaan bij een leeftijd van 3-4 maanden. Op zich is er dus geen reden tot ongerustheid, maar wat voor de ene ouder 'te doen' is, kan voor de andere tot frustratie leiden. Tijdig een pauze inlassen in de zorg en de zorg even uit handen geven, is dus heel belangrijk. De eerste stap in de behandeling bestaat uit het optimaliseren van de voedings- en troost technieken.

Lees er hier alles over: https://www.apotheeksollie.be/tips/darmkrampen-bij-baby-s