Baby-kind experte

Baby-kind experte

 

Apotheker Annik Geerts is onze babyexpert bij Apotheek Sollie! Zij verdiept zich in deze boeiende babywereld! Spreek haar gerust aan in onze apotheek! Nu verspreidt ze haar advies ook via onze nieuwsbrief en website! 

Elke maand vind je hier nieuwe promo's, nieuwsbrieven, informatie, cadeau's.....terug! 

 

MAART 2021 : zwangerschapsvitaminen

 Vanaf de zwangerschapswens en zeker tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond en evenwichtig te eten volgens de voedingsdriehoek. Foliumzuur is het belangrijkste vitamine tijdens de zwangerschap en is de enige die steeds als supplement moet worden ingenomen. Andere vitamines zijn minder essentieel bij een gezond dieet, maar gezien hun verhoogde behoefte tijdens de zwangerschap worden ze samen met foliumzuur aangeraden onder de vorm van een multivitaminen preparaat. Van bepaalde risicogroepen moet de nood aan extra vitamines en mineralen individueel bepaald worden.

 

Lees er hier alles over : https://www.apotheeksollie.be/tips/zwangerschapsvitaminen

APRIL 2021: reflux en regurgitatie

Elke baby heeft last van regurgitatie. Onder regurgitatie verstaan we het terugstromen van voeding vanuit de maag naar de mond. We spreken over reflux, wanneer naast voeding ook maagzuur terugstroomt naar de slokdarm of de mond, met een brandend gevoel en zure geur tot gevolg. Waaromt komt refl!ux zoveel voor en wat kan je er aan doen ?

Lees er hier alles over : https://www.apotheeksollie.be/tips/reflux-bij-baby-s 

MEI  2021 : darmkrampen 

Krampen of kolieken zijn hevige samentrekkingen van de darmen die gepaard gaan met pijn en huilbuien. Elke baby heeft wel eens krampen. We zien meestal een piek op de leeftijd van 6 weken en de klachten verdwijnen spontaan bij een leeftijd van 3-4 maanden. Op zich is er dus geen reden tot ongerustheid, maar wat voor de ene ouder 'te doen' is, kan voor de andere tot frustratie leiden. Tijdig een pauze inlassen in de zorg en de zorg even uit handen geven, is dus heel belangrijk. De eerste stap in de behandeling bestaat uit het optimaliseren van de voedings- en troost technieken.

Lees er hier alles over: https://www.apotheeksollie.be/tips/darmkrampen-bij-baby-s

JUNI 2021 : zwangerschap en de huid

Tijdens de zwangerschap kunnen door de zon of de zonnebank bruine vlekken in jouw gezicht ontstaan. Het zogenaamde 'zwangerschapsmasker'. Donkere huidtypes zijn hier het meeste gevoelig voor. Meestal verdwijnen de vlekken een zestal maanden na de bevalling spontaan. Maar bij een volgende zwangerschap bestaat een aanzienlijk risico op een recidief. Het is dus beter te voorkomen door jouw huid goed te beschermen tegen de zon.

Zwangerschapsstriemen zijn lijnvormige littekens die ontstaan doordat de huid snel gerekt wordt tijdens de zwangerschap en er scheurtjes ontstaan in de elastische vezels net onder de huidoppervlakte.

Lees er hier alles over : https://www.apotheeksollie.be/tips/zwangerschap-en-de-huid

JULI 2021 : fopspenen

Baby's hebben een natuurlijke zuigbehoefte. Deze reflex ontstaat al in de baarmoeder. Deze zuigbehoefte dient in de eerste plaats om te drinken, maar daarnaast kan het zuigen ook een vorm van troost bieden. Je ziet het vaak, baby's die aan de borst willen zonder te drinken. Dit om in te slapen of troost te zoeken bij de mama.

Lees er hier alles over: https://www.apotheeksollie.be/tips/fopspenen

JULI 2021: MIJN KIND HEEFT DIARREE. WAT NU?

Elk kind heeft wel eens last van diarree, maar meestal is dit beperkt tot enkele dagen. Een infectie met een virus of bacterie is meestal de oorzaak. In het geval van een virale infectie spreekt men van een 'buikgriep'.

Lees er hier alles over: https://www.apotheeksollie.be/tips/mijn-kind-heeft-diarree-wat-nu