Snelle Antigeentesten in de apotheek

Snelle Antigeentesten in de apotheek

BEL ONS OP VOOR EEN AFSPRAAK OP 03.383.09.17

Er is elke dag een mogelijkheid om te testen, we bespreken samen met jou het tijdstip.

Wie mag zich laten testen?

reizigers die niet beschikken over een geldig certificaat om te reizen (doordat ze niet hersteld zijn van een recente besmetting of nog niet volledig gevaccineerd zijn), maar toch willen reizen naar een land waar een sneltest voldoet aan de wettelijke vereisten om het land binnen te komen

burgers die een evenement bezoeken 

* terugkerende reizigers met een CPTC code (vraag hier uw code aan: https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form ) 

* symptomatische personen (met of zonder CPTC code) 

Bij milde symptomen o.a. hoesten, koorts, keelpijn, hoofdpijn, smaak-of reukverlies kunt u een zelfevaluatie doen. U vult er een vragenlijst in om in te schatten of een test voor corona (COVID-19) zinvol is. Bij milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, kan u na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen bj ons. 

 

Wie kan zich niet laten testen ?

* sympomatische personen, met meer dan 5 dagen klachten

* personen jonger dan 6 jaar

 

Wat breng ik mee op mijn test afspraak?

* je eID-kaart

Wat is de prijs?

Wie krijgt een gratis test?

*symptomatische patiënten met of zonder CPTC-code

* terugkerende reizigers die een CPTC-code hebben ontvangen

 

Heb je een covid safe ticket nodig voor een reis of evement? Je betaalt €26.70.

Hoe verloopt de testing?

Wil je je laten testen? Bel ons op het nummer : 03.383.09.17. We bespreken samen met jou, wanneer je kan komen.

 

De testruimte bevindt zich in het witte gebouw (de vroegere apotheek) naast de apotheek. De ingang bereik je door binnen te gaan langs de zwarte poort tussen de twee gebouwen. Volg de pijlen en meld je aan. Hou je eID-kaart bij de hand. Een collega zal je verder helpen.

 

Bij slecht weer, zal de voordeur (van de vroegere apotheek) openstaan en kan je binnen wachten. 

Gelieve zich niet aan te melden in de huidige apotheek. 

Je eID zal ingelezen worden en de collega zal enkele vragen stellen. Je wordt geassisteerd naar de test ruimte. Hier zal een apotheker de test uitvoeren. Je mag daarna beschikken. Je resultaat zal ongeveer na 4 uur terug te vinden zijn op www.mijngezondheid.be

 Er kan enkel afgerekend worden met bancontact.                                         

Na de testing

Je resultaat zal binnen ongeveer 4uur op www.mijngezondheid.be (inloggen via kaartlezer en eID)  of de Covid Safe app (inloggen via itsme app) verschijnen. 

Ben je onder de 18 jaar? Jouw voogd(en) zal via bovenstaande website of de Covid Safe app jouw resultaten kunnen bekijken.

Heb je geen belgisch rijksregisternummer? Dan ontvangt u een CTPC-code op het mobiel gsm nummer. De geteste persoon kan, met deze code en de laatste 4 cijfers van het gsm-nummer, het certificaat downloaden via mijngezondheid.be. 

Een positieve test betekent dat je onmiddellijk in quarantaine moet. Je wordt ook door contact tracing gecontacteerd.

 Je herstelcertificaat is beschikbaar op mijngezondheid.be of de CovidSafe app. Dit certificaat is 180 dagen geldig na je positieve test en zal na 12 dagen verschijnen.

 Een negatief resultaat betekent dat je op het moment van testname waarschijnlijk niet besmettelijk bent. (Je kan het testresultaat afdrukken om mee te nemen op reis of naar het event dat je wil bijwonen).

Meer informatie vind je terug op: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Nota:

We plannen elke weekdag de mogelijkheid tot testen in. 

Pas op : een antigeentest is niet hetzelfde als een PCR-test. Kijk dus na of een antigeentest geschikt is voor jouw reis of evenement.

Raadpleeg volgende website ( https://reopen.europa.eu/nl)  , die je helpt om je reis te plannen. Re- open Europa biedt informatie over verschillende maatregelen die zijn genomen, onder meer over quarantaine-en testvereisten voor reizigers. De informatie wordt regelmatig bijgewerkt, dus controleer deze regelmatig. Je bent zelf verantwoordelijk of je sneltest en tijdsvenster voldoet voor jouw reisbestemming/evenement.