Medicatiebegeleiding

Medicatiebegeleiding

Moet je verschillende geneesmiddelen tegelijkertijd innemen? Dan kan het handig zijn om een medicatieschema te hebben zodat je perfect weet welk medicijn je wanneer moet innemen. Zo'n schema stellen wij graag voor jou op. Verder controleren wij dan ook altijd jouw medicatie op interacties, dubbelmedicatie, ...
En, als dat nodig is, gaan we in dialoog met jouw behandelende arts.

Wordt de hele wirwar aan medicatie jou té onoverzichtelijk? In dat geval kunnen wij jouw medicatie ook klaarzetten per week in een handige medicatiedoosVraag ons gerust naar hoe wij jou het beste kunnen helpen. 

 

    

Telkens je een voorgeschreven geneesmiddel komt afhalen, registreren we dit in jouw farmaceutisch dossier. In dit dossier registreren we ook allergieën, intoleranties en speciale aandachtspunten. Aan de hand van deze gegevens waken wij over mogelijke interacties en/of problemen.

Mits jouw toestemming kan iedere apotheker, waarbij je langsgaat, relevante informatie over jouw geneesmiddelen raadplegen. Dit noemt men het gedeeld farmaceutisch dossier. Ben je bij de apotheek van wacht of ben je op weekend aan zee? Dan hoef je niet al jouw gebruikelijke medicatie uit het hoofd te kennen. Wil je graag jouw toestemming geven? Kom dan even langs bij ons zodat wij dit voor jou kunnen regelen.

Als specialisten van het geneesmiddel staan wij ook in voor het goed gebruik van geneesmiddelen. Puffers en dergelijke, gebruikt bij astma, worden heel vaak op de verkeerde manier gebruikt, dit ten nadele van de behandeling. In een begeleidingsgesprek overlopen wij met jou alle stappen.