Checklist reisapotheek

Checklist reisapotheek

Zorgeloos op vakantie vertrekken, dat is ook … aan je reisapotheek denken. Maar wat moet je nu zeker meenemen op vakantie? We zetten de onmisbare preparaten van zo’n reisapotheek op een rijtje. Ontdek hier onze reisapotheek checklist! 

De inhoud van je reisapotheek is natuurlijk afhankelijk van jezelf of jouw gezin, je bestemming en de duur van je reis. Eerst en vooral is het belangrijk om je gebruikelijke chronische geneesmiddelen mee te nemen (bijvoorbeeld tegen astma, hoge bloeddruk, diabetes, …). Die medicatie kan je dan verder aanvullen met basismateriaal en eventueel aanvullend materiaal, afgestemd op jouw noden en behoeftes. 

Extra tips:

* Wil je geen grote bussen meenemen op vakantie? Vraag dan naar onze mini reisformaten bv shampoo, droogshampoo, tandpasta, zonnecrème, thermaal water...

* Wil je een kleine hoeveelheid van je favoriete dagcrème of nachtverzorging meenemen? Vraag gerust enkele staaltjes bij ons! 

* Ga je met een baby op vakantie ? Dan moet je je extra voorbereiden. Raadpleeg hier de website van kind en gezin voor alle informatie omtrent voeding, reizen met de wagen, veilig in en aan het water... 

* Raadpleeg zeker de website van Europa Re-open voor alle reisinformatie omtrent corona! 

 

Hieronder vind je onze korte checklist, die je snel kan gebruiken als je op vakantie vertrekt!

 

Download hier je checklist (voorkant)

Download hier je checklist (achterkant)

 

Wil je een meer uitgebreide checklist?

We hebben een lijst samengesteld waar we per categorie, een aantal voorbeelden geven van geschikte producten.

Je kan deze gerust uitprinten en aan de hand van deze lijst je reisapotheek samenstellen.

 

Uitgebreide checklist

 

Ben je op zoek naar een homeopathische reisapotheek?

Homeopatische reisapotheek