Ontdek skinceuticals

Geavanceerde professionele huidverzorging

banner
missie

Onze missie

Onze missie is om de gezondheid van de huid te helpen verbeteren. Met dit doel als leidraad, doen wij een simpele belofte – wij bieden geavanceerde huidverzorging die wetenschappelijk wordt ondersteund.

Jarenlang onderzoek naar huidkanker is essentieel geweest in de doorbraken op het gebied van antioxidanten. De sterke formules zijn geconcentreerd met pure actieve ingrediënten en hebben bewezen optimaal in de huid te kunnen dringen. Onze oorsprong ligt in de USA, maar inmiddels wordt de geavanceerde professionele huidverzorging geadviseerd en gebruikt door dermatologen, esthetisch artsen en huidexperts wereldwijd voor dagelijks gebruik en om klinische behandelingen te ondersteunen. De producten worden ontwikkeld om tekenen van huidveroudering te corrigeren, huidgezondheid te beschermen en toekomstige schade te voorkomen.

Historie en filosofie

SkinCeuticals werd opgericht in 1997 door een team van gerenommeerde Amerikaanse onderzoekers en dermatologen onder leiding van Dr. Sheldon R. Pinnell en is een pionier op het gebied van antioxidanten.

SkinCeuticals is de grondlegger van de ‘cosmeceuticals’ in de USA en heeft, met haar grote wetenschappelijke doorbraken, de wereld van de huidverzorging veranderd.

Met meer dan 30 jaar onderzoek, is SkinCeuticals nog altijd toegewijd aan de formulering van en studies naar antioxidanten. Daarmee is een fundering gelegd voor de hedendaagse kennis over vitamine C om de huid te beschermen tegen oxidatieve schade.

De filosofie achter het merk is om huidgezondheid te ondersteunen en symptomen van huidveroudering te verminderen door te voorkomen (PREVENT), corrigeren (CORRECT) en beschermen (PROTECT).

geschiedenis

Prevent

De antioxidanten van SkinCeuticals, met allen een hoge concentratie pure vitamine C, helpen schade door vrije radicalen in de huid te voorkomen. Het ontstaan van vrije radicalen wordt vaak veroorzaakt door blootstelling aan UV-stralen en dagelijkse externe agressies zoals stress en luchtvervuiling. De geprezen en innovatieve formules zijn de grondslag van onze positionering als antioxidanten autoriteit.

Correct

Wij bieden een productlijn corrigerende producten die zijn ontwikkeld om bestaande huidproblemen te verbeteren. Hierbij kan worden gedacht aan pigmentatie, roodheid, fijne lijntjes en rimpels, verlies aan stevigheid en onzuiverheden.

Protect

Gepatenteerde breedspectrum zonbeschermingsproducten helpen de huid beschermen tegen schade die veroorzaakt kan worden door UVA- en UVB-stralen.

Het verhaal van Skinceuticals

tijdslijn skinceuticals

Wetenschap en productontwikkeling

SkinCeuticals zet zich in om het medisch esthetisch distributiekanaal te ondersteunen. De esthetische codes van artsen vereisen strenge normen voor de beoordeling van klinische testen. Door deze testnormen toe te passen op onze producten en door gebalanceerde communicatie over de testresultaten te bieden, streven wij ernaar om met onderzoek geavanceerde huidverzorging te bieden aan artsen en patiënten.

 • Hoewel we soms in-vitro en ex-vivo testen uitvoeren op individuele ingrediënten, om startgegevens te verkrijgen over de wetenschappelijke uitvoerbaarheid, worden onze klinische testen altijd op de uiteindelijke formules in vivo uitgevoerd, om de echte werking in het dagelijks leven te bevestigen.
 • Bij onze klinische onderzoeken, beoordelen we drie belangrijke componenten
  1. 1. De werking in de huid via biologische of instrumentele testen
  2. 2. De klinische eindresultaten, ingeschaald door onafhankelijke professionals of artsen
  3. 3. Evaluatie door patiënten
 • Elk product dat wij ontwikkelen moet niet alleen effectief zijn maar ook voldoen aan strenge veiligheids- en huidtolerantie-eisen.
 • Wij testen onze producten vaak in meerdere landen en bij panels met verschillende etniciteiten om de eindresultaten goed te begrijpen en erover te kunnen communiceren naar een grote en diverese groep patiënten.
 • Bij het opzetten van de onderzoeken maken wij gebruik van zowel niet eigen laboratoria als van dermatologische onderzoeksorganisaties, die consequent samenwerken met leden van de medische en wetenschappelijke gemeenschap, om onze testmethodes te kunnen bevestigen.
 • Wij maken regelmatig gebruik van biomarkeranalyses en placebovergelijkingen om de specifieke biologische werking en effectiviteit van onze technologieën te bewijzen.
 • Als er wordt verwezen naar wetenschappelijke kennis of gepubliceerde informatie die niet gebaseerd is op de uiteindelijke productformule, wordt dat duidelijk gecommuniceerd aan de lezers.
 • Wij maken geen gebruik van disclaimers over individueel variërende patiëntresultaten en tonen altijd voor-en-na-foto’s die representatief zijn voor gemiddelde resultaten.
 • Wij maken geen gebruik van claims die gebaseerd zijn op de perceptie of tevredenheid van de patiënt alleen.
wetenschap

Antioxidanten authoriteit

Om te begrijpen wat antioxidanten kunnen betekenen voor de huid is het allereerst belangrijk het concept ‘oxidatie ve schade’ verder uit te leggen. Oxidatieve stress ontstaat wanneer onze huid wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld UV-stralen (ultraviolet-stralen), IR-stralen (infra rood-stralen), luchtvervuiling, roken en/of stress. Deze externe factoren kunnen zorgen voor het ontstaan van vrije radi calen in onze huid; onstabiele moleculen die in staat zijn schade te veroorzaken aan gezonde huidcellen. Wanneer er te veel schade wordt aangebracht en de huid onvoldoen de capaciteit heeft deze zelf te herstellen, kan dit leiden tot vroegtijdige huidverou dering en zelfs tot huidkanker. Antioxidanten zijn in staat vrije radicalen te neutraliseren en kunnen daarmee oxidatieve schade in de huid helpen voorkomen. In onze huid zijn antioxidanten aanwezig om deze taak te vervullen, maar helaas is deze ‘voorraad’ vaak niet voldoende. Een oplossing kan worden gevonden in topicale antioxidanten zoals vitamine C, één van de meest bestudeerde antioxidanten.

Van de topische vitamine C-antioxidanten van SkinCeuticals, zoals C E Ferulic® en Phloretin CF®, is klinisch bewezen en bevestigd dat ze de schade die wordt veroorzaakt door vrije radicalen kunnen tegengaan. Aangezien de huid zelf geen vitamine C kan aanmaken, is een dagelijkse topische aanvulling belangrijk.

C E Ferulic® beschermt de huid tot 8x beter tegen de schadelijke invloeden van buitenaf dan de huid zelf. Phloretin CF® heeft dezelfde werking in de huid.

Skinceuticals antioxidanten bewijzen dat ze:

 • De huid 8x beter beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf dan de huid zelf en dat ze oxidatieve schade, veroorzaakt door blootstelling aan UV-stralen en infrarood, helpen voorkomen.
 • Collageenafbraak helpen voorkomen.
8x sterkere bescherming tegen externe factoren
grafiek externe factoren
Bescherming tegen infrarood-a-straling
grafiek infrarood

Geïntegreerde huidverzorging

langdurige resultaten

Wij geloven in een simpele methodiek: langdurig en maximaal resultaat wordt behaald door een combinatie van klinische ingrepen, professionele behandelingen en geavanceerde dagelijkse verzorging. Geïntegreerde huidverzorging is een concept ontwikkeld met klinische ingrepen als centraal punt. De geavanceerde SkinCeuticals producten kunnen worden ingezet voor, tijdens en na een behandeling.

Om resultaten te ondersteunen en te behouden bieden we professionele behandelingen (protocollen) en geavanceerde dagelijkse verzorging om huidgezondheid en uitstraling te verbeteren, ongeacht het huidtype. De voordelen van geïntegreerde huidverzorging zijn duidelijk: optimale resultaten en een verbeterde klanttevredenheid.