Tips voor een goede weerstand

Tips voor een goede weerstand

          Tips voor een goede weerstand

 

 

De scholen zijn terug open en daar zijn we allemaal blij om. Ontsmettende handgels, mondmaskers, voldoende afstand...de corona-maatregelen zijn er om niet besmet te raken. Een goede gezondheid staat of valt natuurlijk met een goede weerstand. Ontdek in deze nieuwsbrief hoe je je kindje helpt om een zo stevig mogelijke weerstand op te bouwen.µ

 

Immuunsysteem opbouwen

Kleine kinderen worden veel vaker ziek dan volwassenen. Dat komt omdat hun immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is. Het afweersysteem kan alleen voorkomen dat je ziek wordt als het al met een bekend virus of bacterie in contact is geweest. Dan vuurt het zijn antistoffen af. Het wordt opgebouwd tijdens de eerste levensjaren door veel in contact te komen met nieuwe ziektekiemen.
In het begin profiteert een baby nog van de afweerstoffen die hij van de mama meekrijgt bij de geboorte of borstvoeding, maar nadien moet de eigen weerstand opgebouwd worden. Bij sommige kinderen verloopt dit vlotjes maar heel wat kinderen zitten elk najaar een aantal keer thuis met een loopneus, luchtwegproblemen of oorontstekingen. 

Tips voor een goede weerstand

 

gezonde buitenlucht

Een kind wordt ziek door virussen of bacteriën en niet door weerstonstandigheden zoals wind en regen. Een muts en sjaal aantrekken is dus wel zinvol om het lekker warm te hebben, maar beschermen tegen infecties doet het in principe niet. Het is wel zo dat virussen bij bepaalde weeromstandigeden beter en sneller vermenigvuldigen en verspreiden. Het is belangrijk om veel buiten te spelen of te wandelen. De kans om besmet te raken is zo trouwens veel kleiner dan wanneer iedereen gezellig binnen zit.
 
 
 
gezonde voeding
 
De juiste voeding is heel belangrijk voor een goede weerstand. Serveer je kinderen daarom zoveel mogelijk verse groenten en fruit. Op deze manier krijgen je kinderen de nodige vitaminen en minderalen binnen. Verluhd snoep en frisdrank, want suiker ondermijnt een goede weerstand. De gezondheid van kinderen die vaak kampen met infecties aan de kool, oren en luchtwegen verbetert meestal enorm wanneer ze minder gaan snoepen en minder frisdrank en geraffineerde producten voorgeschoteld krijgen. Een uitgebalanceerd vitaminesupplement voor kinderen kan een extra aanvulling zijn.

 

extra vitamientjes

In gezonde voeding zit in principe alles wat je nodig hebt. Het lichaam kan bovendien maar een maximale hoeveelheid vitaminen opnemen. Het overtollige plas je uit. 
Extra vitamientjes zijn nuttig wanneer je kapoen niet zo'n goede eter is. Vaak zijn kinderen selectief in wat ze willen eten of lusten ze niet graag groenten of fruit. Kindervitaminen bestaan in verschillende vormen en smaken. Het is belangrijk om te kiezen voor een uitgebalanceerd supplement dat aangepast is aan de leeftijd van je kind. Je apotheker helpt je graag bij de keuze van een geschikt product.

 

Ontdek het volledige gamma voedingssupplementen op www.apotheeksollie.be of kom langs in de apotheek. We maken je graag wegwijs in het assortiment en adviseren het meest geschikte product voor jouw kind.

 

 

 
voldoende beweging

Zorg ervoor dat je kind voldoende beweging krijgt. Inschrijven in een sportclub is een mogelijkheid, maar trek er ook geregeld op uit in de buitenlucht. Maak een leuke wandeling met de kinderen, speel voetbal in de tuin, laat ze buiten spelen... Manieren genoeg om je kind aan het bewegen te krijgen!
 
 
veel water drinken

Via water worden afvalstoffen door het lichaam afgevoerd. Hoe minder afvalstoffen er in het lichaam aanwezig zijn, hoe meer aandacht het lichaam kan schenken aan het bestrijden van ziekteverwekkers.
 
 
voldoende rust
 
 
Je kind heeft voldoende nachtrust nodig om te herstellen van een drukke dag. Zo kan het de volgende ochtend weer met hernieuwde energie aan de dag beginnen. Het lichaam bestrijdt 's nachts trouwens ook ziekteverwekkers. Acht uur slaap per nacht is dan ook het minimum voor veel kinderen. Ook wanneer kinderen ziek zijn of geweest zijn, moeten ze voldoende tijd krijgen om te recupereren. Een verzwakt lichaam is immers een perfect doelwit voor weer andere ziektekiemen.

Gerelateerde producten

Studio 100 Plop Multivitamine Gummies 60 stuks
-10%

Studio 100 Plop Multivitamine Gummies 60 stuks

€ 13,99
€ 12,59
Imixx Siroop 100ml

Imixx Siroop 100ml

€ 14,95
Studio 100 Multivit.nachtwacht Jelly Bean Orange90
-10%

Studio 100 Multivit.nachtwacht Jelly Bean Orange90

€ 14,99
€ 13,49
Omnivit Junior Gommetjes 30
-10%

Omnivit Junior Gommetjes 30

€ 15,95
€ 14,36
My Immunity Junior Kauwtabl 90
-10%

My Immunity Junior Kauwtabl 90

€ 45,90
€ 41,31