Huidverzorging tijdens de koude wintermaanden

Huidverzorging tijdens de koude wintermaanden
 
 

 

 

 

 

 

In de winter krijgt jouw huid het vaak zwaar te verduren. Door vrieskou, gure wind, regen en sneeuw droogt jouw huid sneller uit dan in de zomer. Onder deze winterse omstandigheden worden de talgkliertjes in onze huid minder actief, waardoor deze minder talg aanmaken. 

Talg zorgt ervoor dat jouw huid vocht kan vasthouden en dus soepel aanvoelt. Wanneer je  huid minder talg aanmaakt, wordt de huid minder goed beschermd en kan het vocht in jouw huid makkelijker verdampen. Je kan last krijgen van droge handen, gesprongen lippenschrale wangen en zelfs pijnlijke kloven. Een droge huid voelt trekkerig aan en kan flink jeuken.

De centrale verwarming in huis kan de klachten nog eens verergeren. Wanneer de verwarming aan staat, wordt de lucht om ons heen droog. Dit verergert de bovenstaande klachten. 

 

1. Gezicht 


Best bescherm je jouw gezicht alvorens je naar buiten gaat, dit met een vette, vochtinbrengende  crème (bv. Remederm gezichtcrème van Louis Widmer,  Cerave hydraterende verzorgingAderma Dermalibour Barrière crème ). Hiermee leg je een dun beschermende isoleerlaag op je gelaat, waardoor deze minder gevoelig is voor uitdroging.

Voor je gaat slapen, gebruik je best een rijke nachtcrème (Skinceuticals triple lipid restore , Vichy aqualia nachtcrème,...)  die heel de nacht kan inwerken. Je nachtcrème zal jouw huid hydrateren en haar vooral helpen te vernieuwen door het herstel van cellen die overdag zijn aangetast door de koude. 

Vraag steeds raad aan je apotheker welke crème het meest geschikt is voor jou.

 


We raden u aan om ter aanvulling een of twee keer per week een masker te nemen. Kies in plaats van een masker op waterbasis liever een meer voedend balsemmasker dat de huid comfortabel zal laten aanvoelen. Ons aanbevolen masker :  Caudalie Vinosource crème masker

* klik op de foto voor meer info

 

2. Lichaam


In de winter kan je meer last hebben van droge benen, armen, knieën, ellebogen...  

Het verzorgen van je lichaam begint al bij het wassen. Neem liever een douche in plaats van een bad en zorg dat het water zeker niet te warm is.

 


Gebruik liefst een doucheolie om je te wassen. Gebruik deze vlak voordat je stopt met douchen en overspoel dan 1 of 2 keer je lichaam met de douchekop. Op deze manier blijft er een laagje olie op de huid zitten, die jou overdag beschermt.

* klik op de foto voor meer info

 

Onze aanbevolen olies : 
- Bioderma atoderm doucheolie
LRP lipikar doucheolie 
Eucerin doucheolie

 

Wrijf na het douchen  je huid niet droog, maar dep deze droog. Breng daarna binnen de 3 minuten een vochtinbrengende crème aan. Deze crèmes zullen vocht vasthouden op de huid, waardoor deze minder droog en trekkerig zullen aanvoelen.

Gebruik deze Remederm crème van Widmer elke ochtend en voor het slapengaan.
 

Geniet nu van deze promo heel de maand januari! 


Remederm heeft verschillende producten : badolieshampoo, gezichtscrèmelichaamsolie, lippenbalsemzilvercrèmedoucheolie, lichaamsmelk...
Deze producten zijn geschikt voor een zeer droge huid, hoofdhuid of lippen. Deze producten hydrateren, beschermen en verzorgen. 

 

* klik op de foto voor meer info

 

Enkele van deze crèmes bevatten ureum. Ureum trekt water aan en zal de opname van water door je huid bevorderen. Hierdoor verdwijnen schilfers en droge plekjes sneller, waardoor je huid zacht en gehydrateerd aanvoelt. 
Enkele aanbevolen producten : LRP lipikar ureaEucerin urea repair ...

 

3. Handen

De huid van onze handen wordt meestal maar weinig beschermd: ze zijn vrijwel altijd onbedekt, weinig mensen gebruiken zonnebescherming op hun handen en ze zijn ons eerste directe contact met de wereld om ons heen. De uitdroging van je handen is eenvoudig te verhelpen met een goede handcrème.

Niet alleen hebben vele handcrèmes ingrediënten die de huid heerlijk soepel aan laten voelen: ze bevorderen ook de elasticiteit van de handen, hydrateren en verbeteren de huid op lange termijn. Een handcrème is dus een soort schild dat de huid dagelijks beschermt!

 

FLAMIGEL PROTECT HANDGEL 

Herstelt tot 40% sneller, beschermt en verzacht geïrriteerde, beschadigde, gekloofde of gebarsten handen.

* klik op de foto voor meer info

 

Andere aanbevolen handcrèmes : 
LRP cicaplast voor de handen 
Eucerin handcrème repair 
Caudalie handcrème 

 

4. Lippen


De koude en gure wind in de herfst of winter zorgt ervoor dat er meer vocht uit de lippen verdampt. Dit veroorzaakt droge en schrale lippen. Ook door het gebruik van bepaalde medicijnen, te weinig drinken en een lage luchtvochtigheid kunnen er droge lippen ontstaan.

Je kan last krijgen van : jeukende, trekkende lippen, roodheden, barstjes, schilfers, korstjes, kloven of wondjes.

Enkele tips tegen droge lippen :
- Zorg dat je voldoende water drinkt
- Zet een luchtbevochtiger in huis
- Gebruik een goede lippenbalsem
- Doe lippenbalsem op uw lippen voordat u uw gezicht wast. Het reinigingsproduct dat je gebruikt kan bijdragen aan het uitdrogen van je lippen.
- Een zachte scrub verwijdert de dode huidcellen en velletjes van de lippen. Je kan ook een propere tandenborstel gebruiken om zachtjes te masseren.
- Gebruik tandpasta zonder synthetische smaakstoffen. Synthetische smaakstoffen kunnen een allergische reactie veroorzaken waardoor uw lippen schraal worden.
Bescherm je lippen tegen de zon. Gebruik een lippenbalsem met SPF om de fragiele huid van je  lippen te beschermen tegen UVA en UVB straling.

 


Deze herstellende balsem kalmeert, beschermt en repareert de huid van de lippen. Daarnaast worden de gebarsten en geïrriteerde zones, dankzij de formule op basis van 5% Panthenol, gekalmeerd. 
* klik op de foto voor meer info

Andere aanbevolen lippenproducten : Bepanthen lippenRemederm lippen balsem, Avene lippenbalsem