Getroffen door kanker? Zorg voor je huid.

Getroffen door kanker? Zorg voor je huid.
Hand- en voetsyndroom voorkomen

Bepaalde behandelingen kunnen de huid zeer droog maken, in combinatie met roodheid en soms pijnlijke zwellingen van je handpalmen en voetzolen. Dit is het hand-en voet syndroom.


Enkele tips: 
- Vijl je nagels kort en draag handschoenen bij activiteiten die je handen op de proef stellen (afwassen, tuinieren, klussen...).
- Neem geen te warm bad of douche.
- Sta niet te lang recht en wandel niet te lang aan een stuk door.  

 

In plaats van een klassieke douchegel kies je beter voor een zeep van het type 'syndet'.  Spoel je huid zorgvuldig af, liefst met lauw water en dep daarna elk deel van je lichaam droog met een zachte handdoek. En vergeet niet te hydrateren door elke dag meermaals een hydraterende lichaamsbalsem aan te brengen ! 

In geval van radiotherapie, moet de huid tijdens de sessie droog en proper zijn. Het is dus beter om voor de behandeling geen creme aan te brengen. Na afloop van de sessie, kan je wel thermaal water en een hydraterende crème aanbregen.

 

 "Vermijd zoveel mogelijk zout water of water met chloor. Neem bij voorkeur lauwe douches en gebruik een reiniging zonder zeep. Gebruik zo weinig mogelijk deodorant, parfum of lotions met alcohol. Die zijn zeer agressief voor de huid, net als de blootstelling aan de zon. "

 

Zon en de huid

Tijdens je kankerbehandeling en tot minstens een jaar erna, is je huid broos en zeer gevoelig voor UVA- en UBV stralen. Daarom is het essentieel om je huid te beschermen met een aangepaste zonnebescherming met factor 50+. Breng deze aan onmiddellijk na je hydraterende crème. Vergeet ook zeker de gevoelige zones niet, zoals de oogcontour, de lippen, de handen, de voeten en de hals! 

 

Daarnaast zijn ook chirurgische littekens gevoelig voor de zon, er bestaat een kans op hyperpigmentatie (donkere kleur). Breng op de littekens om de twee uur een zonnebescherming aan.

Deze Cicaplast Baume 50+  zal de beschadigde huid herstellen en zorgen voor een voldoende hoge afscherming van UVA- en UVB stralen.

 

Zorg dragen voor de nagels

Chemotherapie en doelgerichte therapie kunnen een effect hebben op je nagels. Ze kunnen broos en droog worden, gemakkelijk afbreken, horizontale lijnen vertonen of vlekkerig worden. Tijdens de behandeling is het beter om je nagels van je handen en voeten te vijlen dan te knippen, om infecties te vermijden. Breng een versterkende nagellak aan en herhaal van zodra de nagellak is beschadigd, nadat je de nagels hebt gereinigd met een nagellakremover zonder aceton!

 

Je hebt keuze tussen een kleurloze nagellak, met een matte finish! Deze kan zowel voor mannen als vrouwen gebruikt worden! De silicium in de nagellak zal de nagels herstellen en versterken. 
Wil je liever een kleur op je nagels? Deze is ook beschikbaar in het licht roosframboosroos , rood, munt en abrikoos. Voor ieder wat wils!
Je teint opnieuw laten stralen en littekens corrigeren

Wil je graag de tekenen van vermoeidheid verminderen en vervagen? De corrigerende penselen voor de teint zijn ware toverstokjes, mits je de juiste kleur kiest! 

 


Heb je last van hypo- en hyperpigmentatie? Kies dan voor een bruine tint.
Heb je last van roodheden in het gelaat?
Kies dan voor een groene kleur.
Heb je last van blauwe imperfecties/ kringen?
Kies dan voor een gele concealer.

Wil je graag corrigeren en matteren ? Als je last hebt van een vette huid of frequente opvliegers, gebruik dan een mineraal compact poeder.
Als je huid vrij droog is, breng dan een vloeibare foundation aan met een borstel voor een luchtig resultaat. Welke kleur past het beste voor jou? Kom langs, dan helpen we je graag verder in onze adviesruimte. 

 

Wil je graag meer advies ?
Kom gerust langs, we helpen je graag verder.

Gerelateerde producten

La Roche Posay Cicaplast Balsem B5 Ip50+ 40ml
-10%

La Roche Posay Cicaplast Balsem B5 Ip50+ 40ml

€ 14,96
€ 13,46
La Roche Posay Lipikar Syndet Ap+ 400ml
-10%

La Roche Posay Lipikar Syndet Ap+ 400ml

€ 19,25
€ 17,33
Lrp Thermaal Water 100ml
-10%

Lrp Thermaal Water 100ml

€ 9,24
€ 8,32
Lrp Lipikar Balsem Ap+m 400ml
-10%

Lrp Lipikar Balsem Ap+m 400ml

€ 26,95
€ 24,25
Lrp Silicium 00 Top Coat Fl 6ml
-10%

Lrp Silicium 00 Top Coat Fl 6ml

€ 15,95
€ 14,35