Bach Bloesems

Bach Bloesems

Dokter Edward Bach ontwikkelde in de jaren '20 en '30 van vorige eeuw 38 bloesemtincturen. Deze 38 Bach bloesems helpen om onze emoties beter in evenwicht te houden en ons één te voelen met onszelf. Bach stelde ook een combinatie van tincturen samen die waarschijnlijk de beroemdste is van allemaal: Rescue, ideaal voor stressvolle situaties. Hoe weet je welke Bach bloesem druppels voor jou geschikt zijn?

 

Edward Bach, het levensverhaal

Edward Bach werd in 1886 in Wales geboren en wijdde zich in de jaren 1920-1930 aan medisch onderzoek. Als huisarts, chirurg, homeopaat, baterioloog en immunoloog bestudeerde hij aandachtig de gedragingen van mensen, hun persoonlijkheid en hun gemoedstoestand. Bij zijn onderzoek zag hij dat emoties een merkbare invloed hebben op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zijn filosofie is dan ook de volgende:"zolang ziel, lichaam en geest een harmonisch geheel vormen, kan niets ons deren.

 

Bach bloesem druppels in het dagelijkse leven

Volgens Bach komen onze gezondheidsproblemen voort uit negatieve gemoedstoestanden die hij heeft ingedeeld in 7 emotionele groepen:
* angst
* onzekerheid
* onvoldoende interesse in het hier en nu
* eenzaamheid
* overgevoeligheid voor invloeden en ideeën
* moedeloosheid of wanhoop
* overbezorgdheid om het welzijn van anderen

Om de Bach bloesem remedies te kiezen die het best bij je persoonlijke gemoedstoestand passen, blijkt het van essentieel belang te zijn dat je kan aangeven wat je voelt. Vervolgens kan je dan werken aan het in balans brengen van de specifieke gemoedstoestand met de meest geschikte Bach bloesem.

 

Hoe gebruik je Bach bloesem druppels?

Bach bloesems zijn zeer eenvoudig in gebruik. De kleine flesjes kunnen overal mee naar toe genomen worden. Zij kunnen ook door iedereen in het gezin gebruikt worden en zijn ook geschikt voor dieren. De originele Bach bloesems zijn natuurlijk en kunnen met een gerust gevoel langdurig worden toegepast. Ook in combinatie met andere behandelingen. Van de gekozen tinctuur doe je 2 druppels in een glas water, dit drink je in kleine slokjes en met tussenpozen op. De druppels kunnen ook puur op de tong gedaan worden. Voor het beste resultaat neem je de Bach bloesem remedies best viermaal per dag in. Voor een gecombineerd gebruik van meerdere Bach bloesem druppels, mogen van elke tinctuur 2 druppels gemengd worden in een mengflesje. Gebruik van dit mengsel minstens viermaal per dag telkens 4 druppels. Er wordt geadviseerd om niet meer dan 7 verschillende bloesems te mengen. Bij acute en kortdurende gemoedstoestanden, bijvoorbeeld bij een zenuwachtig gevoel voor een examen, kunnen de Bach bloesems gedurende korte periode, één tot vijf dagen, gebruikt worden. De behandeling van langdurende gemoedstoestanden, zoals bijvoorbeeld iemand die zenuwachtig is van aard, vraagt om een langdurige behandeling.

"Impatiens glandulifera (nl: Reuzenbalsemien)
Deze remedie helpt bij het onthaasten en om meer ontspannen om te gaan met anderen."

 

Welke Bach bloesems heeft u nodig op het ogenblik?

Het is van groot belang te kunnen inschatten hoe je je voelt. Elk van de 38 door dr. Bach ontdekte remedies is gericht op een bepaalde karaktertrek of gemoedstoestand. Om de remedies die je nodig heeft te kunnen selecteren is het van belang om te weten hoe je zelf in elkaar zit en wat je gevoelens zijn.

VOORBEELDEN

* Chestnut Bud - niet in staat zijn om van fouten te leren
* Gentian - ontmoedigd zijn na een tegenvaller
* Larch - gebrek aan zelfvertrouwen
* Mimulus - angst voor bekende dingen
* Vervain - overenthousiast zijn

Er bestaat een eenvoudige persoonlijke vragenlijst. Deze kan je bekomen bij je apotheker, gespecialiseerd in Bach bloesems. De vragenlijst is opgesteld door een erkende Bach consulente en bestaat uit een aantal vragen. U kruist de antwoorden aan die op dat moment voor jou van toepassing zijn. Samen met je apotheker kan je daarna overlopen welke remedies voor jou persoonlijk het meest geschikt zijn.

Download vragenlijst

De traditionele remedie voor bij een crisis is de meest bekende van allemaal. Dit mengsel maakte Dr. Bach voor noodgevallen en crisissituaties. Het kan worden gebruikt om je door momenten van stress heen te helpen. Van een plotseling opkomende examenvrees tot de naschok van een ongeluk. De "Rescue" formule is bedoeld om problemen op te vangen die zich plotseling voordoen. Als je werkt aan een onderliggend probleem, dat in feite elke dag gered moet worden, dan hebt u meer aan een eigen combinatie van remedies, als oplossing op langere termijn.

 

Ons advies

Omdat we vaak wel wat hulp kunnen gebruiken om al onze emoties te kunnen plaatsen, bestaan er doeltreffende natuurlijke remedies die onze traditionele geneesmiddelen aanvullen. Een positieve kijk op het leven, een lekker en fit gevoel, een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is het streven van de 'Original Bach Flowers'. De geheel natuurlijke Bach bloesems helpen onze gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen beter in evenwicht te houden en in harmonie te blijven met onszelf. U kan ze zien als katalysatoren waardoor ons organisme weer in evenwicht komt. Een vriendelijke helpende hand van de natuur om ons emotioneel evenwicht terug te vinden en vrolijk en vol vertrouwen vooruit te kijken.

Bronnen: "Bach bloesems van A-Z"

Gerelateerde producten

Bach Rescue Gutt 20ml
-10%

Bach Rescue Gutt 20ml

€ 23,99
€ 21,59
Bach Flower Remedie 07 Chestnut Bud 20ml
-10%

Bach Flower Remedie 07 Chestnut Bud 20ml

€ 14,99
€ 13,49