Detox

Detox

n het voorjaar is het dé moment om je lichaam eens te ontdoen van alle afvalstoffen. Je voelt je niet goed zonder duidelijk aanwijsbare reden. Je bent vaak moe. Je hebt huidproblemen of last van een zwakke spijsvertering. Komen deze symptomen je bekend voor? Dan is het misschien wel tijd om een ontgiftingskuur te volgen. 

 

Het lichaam heeft een natuurlijk afvalverwerkingssysteem voor het opruimen van lichaamsvreemde en potentieel toxische stoffen. Dat proces verloopt voornamelijk via de lever. Maar bijvoorbeeld ook je nieren en maagdarmkanaal spelen een rol in dit verwerkingssysteem.
 

Dankzij het opruimmechanisme van het lichaam worden de meeste stoffen in onze voeding netjes opgeruimd en uitgescheiden. Desondanks zijn er stoffen in ons voedsel aanwezig waar het lichaam meer moeite heeft om ze uit te scheiden. Een voorbeeld hiervan zijn dioxines. Dioxines zijn schadelijke stoffen die via het milieu in het voedsel terecht kunnen komen. Een deel van de dioxines wordt uitgescheiden en de rest wordt opgenomen door het lichaam en komt terecht in de vetcellen, waar ze zich opstapelen.

Wanneer de afvalstoffen zich in je lichaam ophopen, kan je last krijgen van hoofdpijn, vermoeidheid, plotse huiduitslag, constipatie, verschillende ontstekingen, zwakke spijsvertering, winderigheid, problemen met concentratie.... Maar ook je gemoedstoestand kan eronder lijden. Voor iedereen zijn de signalen anders!

 

 

"Het voorjaar is dé ideale moment om je lichaam te ontdoen van alle afvalstoffen. Zo kan je fris en energiek de zomer tegemoet." 

 

Waarom is ontgiften nuttig?

Doordat afvalstoffen zich blijven ophopen, raken we uitgeput en verliezen we onze vitaliteit. Eens om de zoveel tijd is het nodig om deze afvalstoffen kwijt te geraken. Dit doe je door te ontgiften of detoxen. 

Een detoxkuur reinigt niet alleen het lichaam, het geeft je ook een gezondere huid, glanzend haar en sterkere nagels. Er zijn niet alleen fysieke voordelen. Een detoxkuur geeft je meer levenslust en vitaliteit. Je krijgt meer zelfvertrouwen, een sterkere wilskracht, meer innerlijke rust, meer energie en uithoudingsvermogen. 

Je kan tijdens je detoxkuur , de eerste dagen, last krijgen van ontgiftingsverschijnselen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, darmlast.... Je vraagt je lichaam veel energie om afvalstoffen te verwijderen. Deze symptomen gaan snel over, en daarna voel je je als herboren.

 

Hoe ontgiften? 
De producten die bij ons in de apotheek beschikbaar zijn, zijn op basis van hoogkwalitatieve planten en nutriënten. Bijvoorbeeld artisjok, berk, mariadistel... Bovendien bestaan er verschillende homeopatische verdunningen (Trias-C)  die zuiverend werken en ideaal zijn tijdens je detoxmoment. Deze producten zou je minstens een maand moeten gebruiken, voor het gewenste effect. 
 
2 x per dag 1 capsule, liefst voor de maaltijd


Van elk flesje 30 druppels in 1.5 liter water. Dit opdrinken gedurende de dag.

 

* klik op de foto voor meer info

 

Een snel biologisch programma van één week, 100% natuurlijk, om uw nieren te helpen bij het afvoeren van opgeslagen water. De berk, venkel, artisjok, tamarinde en groene thee zullen de activiteit van je nieren, lever en darmen bevorderen, om afvalstoffen te elimineren.
Elke dag 1 flesje oplossen in 1.5 liter water (framboosaroma).

Wat kan je nog doen? 

Drink zoveel mogelijk water of kruidenthee. Zo ben je extra gehydrateerd en zorg je ervoor dat afvalstoffen straks optimaal afgevoerd kunnen worden.

Vermijd alcohol, cafeïne geraffineerde suikers en frisdranken tijdens de duur van je detox.

Geef je lichaam veel rust. Tijdens rust en slaap herstelt en reinigt je ontgiftingssysteem je lijf. Druk doorrennen tijdens je detox doet afbreuk aan je resultaat !

Door te bewegen stimuleer je de afvoer van vrijgekomen afvalstoffen. Zo heb je minder last van ontgiftingsverschijnselen als hoofdpijn, vermoeidheid of misselijkheid. Ga wandelen, fietsen, zwemmen.... maar vermijd intensief sporten!

Gerelateerde producten

Livatox Vegecaps 60 Nutrisan
-10%

Livatox Vegecaps 60 Nutrisan

€ 27,27
€ 24,55
D Toxis Pure Aqua Framboos 7x15ml
-10%

D Toxis Pure Aqua Framboos 7x15ml

€ 17,01
€ 15,31